22. 5. 2024
Autor: Dana Novotná
zdroj: Recepty 24/7
Šťavnaté vepřové žebírko pečené společně s voňavými brambory je jednoduchý a chutný recept, který si zamilujete. Připravte si ho kdykoliv jako rychlou a výživnou večeři pro celou rodinu. Sledujte návod krok za krokem a začněte vařit!
Suroviny
- 1 kg vepřového žebírka
- 1 kg brambor
- sůl
- pepř
- olej
- česnek
- majoránka
Postup
- Nejprve si vepřové žebírko očistíme a osušíme kuchyňským papírem.
- Brambory oloupeme, nakrájíme na menší kousky a osolíme.
- Vejce kombinujeme s octem a solí, máčíme do uzeného ampule a směs vložíme do pekáčku.
- Poté vepřové žebírko naskládáme vedle brambor, osolíme, opepříme a zakápneme olejem.
- Přikryjeme a dáme péct do trouby předehřáté na 180 stupňů Celsia.
- Po přibližně hodině odkryjeme a dopečeme dozlatova.
- Před podáváním můžeme posypat čerstvými bylinkami nebo restovaným strouhaným česnekem.