22. 5. 2024
Autor: Petr Kolář
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodné a syté japonské rychlé jídlo ramen s vajíčkem a kousky masa. Tento recept vám umožní si vychutnat oblíbenou asijskou specialitu, která zasytí vaše chuťové buňky. Sledujte náš jednoduchý postup a připravte si doma dokonalé ramen!
Suroviny
- 200 g ramen nudlí
- 2 vajíčka
- 200 g masa (hovězí, vepřové nebo kuřecí)
- 1 l zeleninového vývaru
- 2 stroužky česneku
- 1 cibule
- Sojová omáčka
- Čerstvá zelenina podle chuti (mrkev, celer, bambusové výhonky)
- Olštiř
- Sezamová semínka a jarní cibulka na ozdobu
Postup
- Na pánvi si osmažte na olštiři cibuli, česnek a maso na kousky.
- Přidejte na kostky nakrájenou zeleninu a orestujte.
- Do hrnce přidejte zeleninový vývar a nechte vařit.
- V dalším hrnci si uvařte ramen nudle podle návodu na obalu.
- V misce si rozklepněte vajíčka a na pánvi vytvořte jemný omeletový plát.
- Hotové nudle naservírujte do mísy, zalijte horkým vývarem s masem a zeleninou.
- Přidejte na kousky nakrájený omeletový plát a na ozdobu posypte sezamovými semínky a jarní cibulkou.