22. 5. 2024
Autor: Dana Novotná
zdroj: Recepty 24/7
Hovězí na vídeňský způsob je lahodný pokrm, který potěší všechny milovníky tradiční rakouské kuchyně. Naše receptura vám ukáže, jak jednoduše připravit již hotové hovězí maso do křupavého zlatavého těsta. Nechte se inspirovat a připravte si tento chutný vídeňský klasik doma!
Suroviny
- 600g hovězího masa
- 200g strouhanky
- 2 vejce
- 100g másla
- 2 lžíce oleje
- sůl, pepř, majoránka
Postup
- Maso omyjeme, nakrájíme na plátky a naklepeme do tenkého
- Sůl, pepř a majoránkou osolíme a opepříme z obou stran
- Plátky masa obalíme ve strouhance a poté ve rozšlehaném vejci
- Na pánvi rozehřejeme olej a máslo a maso z obou stran osmažíme dozlatova
- Podáváme s vařenými brambory nebo houskovým knedlíkem