22. 5. 2024
Autor: Dana Novotná
Hovězí na vídeňský způsob
zdroj: Recepty 24/7

Hovězí na vídeňský způsob je lahodný ‌pokrm, který potěší všechny milovníky tradiční rakouské kuchyně. Naše receptura vám ukáže, jak jednoduše připravit již hotové hovězí maso‌ do ​křupavého zlatavého ⁢těsta. Nechte ‌se inspirovat a‌ připravte si tento chutný vídeňský klasik doma!

Suroviny

  • 600g ​hovězího masa
  • 200g strouhanky
  • 2 vejce
  • 100g másla
  • 2 ⁤lžíce oleje
  • sůl, pepř, majoránka

Postup

  1. Maso ‍omyjeme, nakrájíme na plátky ​a naklepeme ‌do⁣ tenkého
  2. Sůl, pepř a majoránkou osolíme a‌ opepříme z obou⁤ stran
  3. Plátky masa obalíme ve strouhance a poté ve⁣ rozšlehaném vejci
  4. Na⁢ pánvi rozehřejeme olej ⁤a ⁢máslo a maso z obou ⁣stran osmažíme dozlatova
  5. Podáváme s vařenými brambory nebo houskovým knedlíkem

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *