21. 5. 2024
Autor: Petr Kolář
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodný recept na domácí ramen s vajíčkem a krevetami! Tato tradiční japonská nudlová polévka je plná chutí a může být skvělou volbou pro milovníky mořských plodů. S naším receptem na ramen si můžete jednoduše připravit lahodné jídlo, které jistě potěší vaše chuťové buňky. Navíc si můžete přizpůsobit recept dle svých preferencí a přidat do něj další ingredience podle své chuti. Bon appétit!
Suroviny:
- 200g sušených ramen nudlí
- 4 krevety
- 2 vajíčka
- 100g sýrového tofu
- 2 stroužky česneku
- 1 čerstvá chilli paprička
- 1 lžíce sójové omáčky
- 1 lžička rybí omáčky
- 1 lžička cukru
- sůl a pepř podle chuti
- čerstvá koriandr na ozdobení
Postup:
- Uvařte ramen nudle dle návodu na obalu. Poté je sceděte a nechte stranou.
- V hrnci přiveďte k varu vodu a vařte v ní krevety asi 3-5 minut, než změní barvu na růžovou. Poté je vyndejte a ochlaďte ve studené vodě. Oloupejte a vyndejte střeva.
- V dalším hrnci vařte vejce na tvrdo, poté je oloupejte a rozkrojte na poloviny.
- Na pánvi osmahněte na kostičky nakrájené tofu, česnek a chilli papričku spolu s sójovou omáčkou, rybí omáčkou a cukrem. Orestujte krevety až budou z obou stran zlatavé a dochuťte solí a pepřem.
- Nalijte vařící vodu do mísy s vařenými nudlemi, přidejte omáčku z krevet a tofu, krevety, vejce a ozdobte koriandrem.
- Ramen s vajíčkem a krevetami je hotov! Dobrou chuť!