21. 5. 2024
Autor: Veronika Seidlová
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodnou a zdravou rajskou omáčku s quinoou! Tento recept spojuje tradiční chuť rajčat s lahodnými a výživnými zrny quinoa. Skvělá volba pro vegetariány i vegany. Sledujte náš jednoduchý recept a dopřejte si chutný a zdravý pokrm plný živin.
Suroviny:
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 2 papriky
- 400g rajčat z konzervy
- 200g quinoi
- 400ml zeleninového vývaru
- 1 lžička mleté papriky
- 1 lžička kmínu
- sůl a pepř podle chuti
- olivový olej
- čerstvá petrželka na ozdobení
Postup:
- Na pánvi rozpálíme olivový olej a osmahneme na něm na kostičky nakrájenou cibuli.
- Přidáme na drobné kousky nakrájený česnek a papriky a restujeme, dokud se zelenina nezjemní.
- Přidáme rajčata z konzervy a necháme provařit.
- Přidáme quinou a zalijeme zeleninovým vývarem.
- Přidáme mletou papriku, kmín, sůl a pepř a necháme vařit, dokud quinoa nezměkne.
- Po uvaření můžeme dochutit podle chuti a ozdobit nasekanou petrželkou.