21. 5. 2024
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Hledáte recept na neodolatelně křupavé a lahodné řízky s parmazánem? Naše řízkování na parmazán je ideální volbou pro milovníky tohoto italského sýra. Zkuste tento recept a uvidíte, jak rychle se stane oblíbenou pochoutkou vaší rodiny!
Suroviny
- 4 kuřecí plátky
- 100g strouhaného parmazánu
- 100g strouhanky
- sůl, pepř, mletá paprika
- hladká mouka
- 2 vejce
- olivový olej
Postup
- Plátky masa lehce naklepeme a osolíme a opepříme z obou stran.
- Mezi dva kousky potravinářské folie položíme naklepáno plátky masa a z obou stran je obalíme, poté je lehce převaříme dokud neztuhnou.
- Do mísy smícháme strouhanku s parmazánem a mletou paprikou, osolíme a opepříme.
- V další míse rozšleháme vejce.
- Plátky masa potřeme olejem, obalíme v hladké mouce, ponoříme do rozkvedlaných vejcích a následně sekanou směsí ze strouhanky a parmazánu.
- V pánvi rozpálíme olej a řízky smažíme z obou stran dozlatova.
- Hotové řízky podáváme s vařenými brambory nebo salátem podle chuti.