21. 5. 2024
Autor: Veronika Seidlová
zdroj: Recepty 24/7
Houbové rizoto s rukolou je lahodné jaro na talíři. Tento recept kombinuje krémovou rýži s restovanými houbami a osvěžující rukolou. Skvělá volba pro milovníky italské kuchyně i vegetariány. Vyzkoušejte ho a užijte si chuťovou explozi!
Suroviny:
- 250g rýže na rizoto
- 300g směsi hub (žampiony, sušené houby)
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 lžíce olivového oleje
- 500ml zeleninového vývaru
- 100ml bílého vína
- 50g parmazánu
- rukolou na ozdobu
- sůl, pepř
Postup:
- Na pánvi rozehřejeme olivový olej a zpěníme na něm na drobné kousky nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek.
- Přidáme na plátky nakrájené žampiony a na menší kousky nakrájené sušené houby.
- Smažíme do měkka a zalijeme bílým vínem.
- V hrnci přivedeme k varu zeleninový vývar a osolíme.
- Přidáme rýži a vaříme podle návodu, při dochucení můžeme přilít vývar.
- Když je rýže hotová, přidáme směs hub, nastrouhaný parmazán a promícháme.
- Podáváme posypané lístky rukoly.