21. 5. 2024
Autor: Veronika Seidlová
Houbový rizoto s rukolou
zdroj: Recepty 24/7

Houbové rizoto s rukolou je lahodné jaro na talíři. Tento recept kombinuje krémovou rýži s restovanými houbami a osvěžující rukolou. Skvělá volba pro milovníky italské kuchyně i vegetariány. Vyzkoušejte ho a užijte si chuťovou explozi!

Suroviny:

  • 250g rýže na rizoto
  • 300g směsi hub (žampiony, sušené houby)
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 500ml zeleninového vývaru
  • 100ml bílého vína
  • 50g parmazánu
  • rukolou na ozdobu
  • sůl, pepř

Postup:

  1. Na pánvi rozehřejeme olivový olej a zpěníme na něm na drobné kousky nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek.
  2. Přidáme na plátky nakrájené žampiony a na menší kousky nakrájené sušené houby.
  3. Smažíme do měkka a zalijeme bílým vínem.
  4. V hrnci přivedeme k varu zeleninový vývar a osolíme.
  5. Přidáme rýži a vaříme podle návodu, při dochucení můžeme přilít vývar.
  6. Když je rýže hotová, přidáme směs hub, nastrouhaný parmazán a promícháme.
  7. Podáváme posypané lístky rukoly.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *