21. 5. 2024
Autor: Petr Kolář
Bibimbap – korejské smažené rýže
zdroj: Recepty 24/7

Bibimbap je tradiční korejské jídlo, které spojuje rýži s různými zeleninami, masem, vejci a omáčkou. Tento lahodný pokrm je oblíbený pro svou bohatou chuť a různorodost ingrediencí. Naučte se připravit bibimbap doma a zkuste si pochutnat na autentickém korejském jídle plném exotických chutí! Buďte kreativní a přizpůsobte si bibimbap podle svých představ.

Suroviny

  • 200g vařeného jasmínového rýže
  • 100g hovězího masa (nebo tofu pro vegetariány)
  • 1 mrkev
  • 1 okurka
  • 1 červená paprika
  • 1 hrst špenátu
  • 3 vajíčka
  • 1 lžíce oleje
  • sójová omáčka
  • česnek, zázvor, sůl, pepř

Postup

  1. Na pánvi rozpalte olej a osmahněte nakrájené maso (nebo tofu) s jemně nasekaným česnekem a zázvorem. Osolte a opepřete podle chuti.
  2. Na druhé pánvi osmahněte nakrájenou zeleninu (mrkev, okurka, paprika) a špenát. Přidejte trochu sójové omáčky pro chuť.
  3. Po uvaření rýže, přendejte ji na talíř. Na vrch naservírujte maso a zeleninu.
  4. Ve stejném oleji, na pánvi opékejte tři vajíčka. Vložte je na vrch smažené rýže a zeleniny.
  5. Můžete podávat s kimchim a dalšími omáčkami podle chuti. Dobrou chuť!

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *