21. 5. 2024
Autor: Hana Tobiášová
zdroj: Recepty 24/7
Moqueca de peixe a mořských plodů je tradiční brazilské rybí jídlo plné chutí moře. V tomto receptu se míchá šťavnaté rybí maso s různými mořskými plody a zeleninou, vše zaobalené v lahodné kokosové omáčce. Vyzkoušejte tento exotický recept a přenesete se na pobřeží Brazílie!
Suroviny
- 500 g rybího masa (např. platýs, těsněnka)
- 300 g mořských plodů (krevety, mušle, chobotnice)
- 2 cibule
- 4 stroužky česneku
- 2 rajčata
- 1 červená paprika
- 400 ml kokosového mléka
- čerstvá koriandr, petržel
- lžíce olivového oleje
- sůl, pepř, limetka
Postup
- Na olivovém oleji osmažte nakrájenou cibuli, česnek a papriku.
- Přidejte rajčata nakrájená na kousky a dusíme asi 5 minut.
- Přidejte mořské plody a rybí maso, zalijte kokosovým mlékem a přiveďte k varu.
- Osolte, opepřete a dusíme asi 10 minut, než je ryba měkká. Přidejte čerstvé bylinky a limetku podle chuti.
- Podávejte s rýží nebo brambory.