21. 5. 2024
Autor: Eva Komárková
Lazane s nádivkou z ricotty.
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte lahodné recept na lasagne s náplní z ricotty, která oslní vaše chuťové buňky! Křehké těstoviny se spojují s bohatou náplní z italského sýru ricotta a dalších lahodných ingrediencí, což vytváří dokonalou kombinaci chutí. Zkuste tento recept a rozmazlete se lahodností italské kuchyně přímo u vás doma!

Suroviny

  • 500 g lazanií
  • 300 g ricotty
  • 100 g špenátu
  • 100 g uzeného tofu
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 400 ml rajčatového protlaku
  • 100 g strouhaného parmazánu
  • sůl, pepř, oregano

Postup

  1. Na pánvi osmahneme na oleji jemně nakrájenou cibuli a stroužky česneku. Přidáme na kousíčky nakrájené tofu a osmahneme dozlatova.
  2. Přidáme na kousíčky nakrájený špenát a zhruba 5 minut restujeme. Osolíme, opepříme a přidáme malý špet oregana.
  3. Přidáme ricottu a promícháme do hladka. Odstavíme z ohně.
  4. Na dno zapékací mísy nalijeme trochu rajčatového protlaku a rozprostřeme ho. Položíme vrstvu sušených lazanií.
  5. Nalijeme část nádivky z ricotty a tofu. Navršíme opět rajčatovým protlakem a posypeme parmazánem.
  6. Pokračujeme střídavě vrstvením lazanií, nádivky a rajčatového protlaku, dokud nemáme vše spotřebované.
  7. Poslední vrstvu zakončíme posypáním parmazánem. Zakryjeme a pečeme v troubě předehřáté na 180 stupňů asi 30 minut. Nakonec odhalíme a dopečeme zhruba 10 minut, dokud povrch nezezlátne.
  8. Podáváme teplé. Dobrou chuť!

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *