21. 5. 2024
Autor: Tomáš Zelený
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte recept na tradiční indické jídlo Palak Paneer s lahodnou basmati rýží. Tento vegetariánský pokrm kombinuje jemně vařený špenát s křehkým tvarohem paneer a aromatickou basmati rýží. Lahodné koření a smetanová omáčka dodají tomuto jídlu bohatou a lahodnou chuť. Užijte si autentickou indickou kuchyni ve svém vlastním dome!
Suroviny
- 250g paneeru, nakrájeného na kostky
- 400g špenátu
- 1 cibule, nasekaná
- 2 stroužky česneku, nasekané
- 2 rajčata, nakrájená na kousky
- 1 lžička mletého zázvoru
- 1 lžička mleté kurkumy
- 1 lžička mletého koriandru
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička garam masaly
- 1/2 citronu, šťáva
- 3 lžíce oleje
- sůl podle chuti
Postup
- Na pánvi rozehřejte olej a osmažte cibuli dozlatova.
- Přidejte česnek a zázvor a smažte dalších pár minut.
- Přidejte rajčata a vařte asi 5 minut, dokud se nerozvaří.
- Přidejte špenát a vařte, dokud se nezmenší.
- Přidejte všechny koření a pořádně promíchejte.
- Přidejte paneer a nechte vařit asi 10 minut.
- Přidejte citronovou šťávu a dochuťte solí.
- Servírujte s uvařenou basmati rýží.