21. 5. 2024
Autor: Petr Kolář
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodné kuřecí soté s bambusovými výhonky, které vás okouzlí jedinečnou kombinací chuti a vůní. Tento recept je rychlý a jednoduchý na přípravu, ideální pro každodenní rodinnou večeři nebo sváteční oslavu. Upečené kuřecí kousky s křupavými bambusovými výhonky v omáčce jsou skvělou volbou pro všechny milovníky exotických pokrmů. Vyzkoušejte tento recept a rozzářte svůj jídelníček novými chutěmi!
Suroviny
- 300g kuřecího masa
- 100g bambusových výhonků (z konzervy)
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 červená paprika
- 2 lžíce sójové omáčky
- 1 lžička kari koření
- olej na smažení
- sůl, pepř
Postup
- Na pánvi rozpálíme olej a osmahneme na něm nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek.
- Přidáme na kostky nakrájené kuřecí maso a opečeme ho dozlatova. Přidáme na nudličky nakrájenou papriku a krátce restujeme.
- Přidáme bambusové výhonky (předem odkapané), sójovou omáčku, kari koření a promícháme. Podle chuti dosolíme a opepříme.
- Soté necháme ještě chvilku provařit a podáváme s rýží nebo těstovinami.