21. 5. 2024
Autor: Petr Kolář
zdroj: Recepty 24/7
Nasi goreng s krevetami a vejci je tradiční indonéské jídlo plné chutí a vůní. Tento lahodný pokrm spojuje krevety, vejce a koření do dokonalé harmonie. Vyzkoušejte náš recept na Nasi goreng a přenesete se do exotických krajů jihovýchodní Asie.
Suroviny
- 300 g vařené rýže
- 100 g krevet
- 2 vejce
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 mrkev
- 100 g hrášku
- 2 lžíce sójové omáčky
- 1 lžička kurkumy
- 1 lžička kari koření
- sůl, pepř, olej na smažení
Postup
- Na pánvi rozehřejeme olej a osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli a česnek.
- Přidáme na kostičky nakrájenou mrkev a orestujeme.
- Přidáme krevety a podusíme až změknou.
- Přidáme vejce a promícháme, necháme ztuhnout.
- Přidáme vařenou rýži, hrášek a dochutíme sójovou omáčkou, kurkumou, kari kořením, solí a pepřem.
- Necháme společně prohřát a promícháme.
- Nakonec můžeme přidat ještě nasekanou petrželku nebo koriandr.