21. 5. 2024
Autor: Petr Kolář
Nasi goreng s krevetami a vejci
zdroj: Recepty 24/7

Nasi goreng s krevetami a vejci je tradiční indonéské jídlo plné chutí a vůní. Tento lahodný pokrm spojuje krevety, vejce a koření do dokonalé harmonie. Vyzkoušejte náš recept na Nasi goreng a přenesete se do exotických krajů jihovýchodní Asie.

Suroviny

  • 300 g vařené rýže
  • 100 g krevet
  • 2 vejce
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 mrkev
  • 100 g hrášku
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • 1 lžička kurkumy
  • 1 lžička kari koření
  • sůl, pepř, olej na smažení

Postup

  1. Na pánvi rozehřejeme olej a osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli a česnek.
  2. Přidáme na kostičky nakrájenou mrkev a orestujeme.
  3. Přidáme krevety a podusíme až změknou.
  4. Přidáme vejce a promícháme, necháme ztuhnout.
  5. Přidáme vařenou rýži, hrášek a dochutíme sójovou omáčkou, kurkumou, kari kořením, solí a pepřem.
  6. Necháme společně prohřát a promícháme.
  7. Nakonec můžeme přidat ještě nasekanou petrželku nebo koriandr.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *