21. 5. 2024
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodné rizoto s krevetami a rajčaty, které vás okouzlí jedinečnou kombinací chutí. Tento recept je rychlý a snadný na přípravu a jistě potěší všechny milovníky mořských dobrot. Vychutnejte si dokonalé spojení sytého rizota, plných krevet a osvěžujících rajčat při každém soustu.
Suroviny
- 250g krevet
- 2 rajčata
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 250g rýže na rizoto
- 750ml zeleninového vývaru
- 1dl bílého vína
- olivový olej
- sůl, pepř, čerstvá petrželka
Postup
- Oloupejte a jemně nakrájejte cibuli a česnek. Rajčata nakrájejte na kostičky.
- Na pánvi si rozehřejte olivový olej a osmahněte na něm cibuli a česnek. Přidejte rýži a promíchejte, aby se rýže začala sklenit.
- Zalijte bílým vínem a nechte chvíli vařit, dokud víno nevypaří.
- Postupně přilévejte zeleninový vývar a vařte rizoto podle návodu na balení rýže, přibližně 20 minut.
- Přidejte nakrájená rajčata a krevety a vařte dalších 5-7 minut, dokud krevety nejsou hotové.
- Před podáváním dochuťte solí, pepřem a nasekanou petrželkou.