20. 5. 2024
Autor: Tomáš Zelený
Dal khichdi s batátovými hranolky
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte lahodné indické jídlo – Dal Khichdi s batátovými hranolkami. Tento chutný recept kombinuje aromatickou směs rýže, čočky a koření s křupavými batátovými hranolkami. Vyzkoušejte tuto jednoduchou a zdravou večeři plnou chutí exotické Indie.

Suroviny

  • 1 šálek žlutého nebo zeleného mungo dal
  • 1 šálek bílého rýže
  • 2 středně velké brambory, oloupané a nakrájené na hranolky
  • 1 cibule, nakrájená na kostičky
  • 2 stroužky česneku, nasekané
  • 1 rajče, nakrájené na kostičky
  • 1 zelená chilli paprička, nasekaná
  • 1 lžička kuminových semínek
  • 1 lžička kurkumy
  • 1 lžička červené papriky
  • 1 polévková lžíce oleje
  • sůl podle chuti
  • voda

Postup

  1. Nejprve opláchněte mungo dal a bílou rýži a namočte je na 15-20 minut.
  2. V hrnci rozehřejte olej a přidejte kuminová semínka. Osmažte je, dokud nezačnou šustit.
  3. Přidejte nakrájenou cibuli, česnek, chilli papričku a osmažte do zlatova.
  4. Potom přidejte nakrájené brambory, rajče, kurkumu, červenou papriku a sůl. Osmazte směs chvíli.
  5. Přidejte namočenou mungo dal s rýží a dobře promíchejte. Přilijte vodu tak, aby byly suroviny ponořené.
  6. Varte na mírném ohni a občas promíchejte, dokud se dal a rýže vaří do měkka.
  7. Pokud je khichdi příliš hustá, přidejte trochu vody a vařte déle. Pokud je příliš tekutá, vařte déle, dokud není konzistence správná.
  8. Pokud je khichdi hotová, podávejte ji s batátovými hranolkami a pokud chcete, posypte čerstvou nasekanou zelení nebo koriandrovým lístkem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *