Houbový krém se šlehačkou je lahodná a jemná polévka, která potěší vaše chuťové buňky. Tato jednoduchá a rychlá receptura je skvělou volbou pro chladné dny nebo rychlý oběd. Vyzkoušejte ji a uvidíte, jak snadno si ji zamilujete!

Suroviny

  • 250g hub (řízky, žampióny)
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžíce másla
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 500 ml zeleninového vývaru
  • 200 ml smetany na šlehání
  • sůl, pepř, tymián

Postup

  1. Na pánvi rozehřejeme máslo a osmahneme na něm nakrájenou cibuli a česnek.
  2. Přidáme nakrájené houby a restujeme, dokud nezměknou.
  3. Přisypeme mouku a promícháme.
  4. Postupně přilijeme zeleninový vývar a vaříme asi 10 minut.
  5. Poté přilijeme smetanu na šlehání, dochutíme solí, pepřem a tymiánem.
  6. Vše rozmixujeme tyčovým mixérem na krémovou konzistenci.
  7. Podáváme polité šlehačkou a ozdobené bylinkami.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *