20. 5. 2024
Autor: Tomáš Zelený
Rajčatová omáčka s brambory
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte lahodnou rajčatovou omáčku s brambory, která je oblíbenou klasikou české kuchyně. Tento recept vám ukáže, jak jednoduše a rychle připravit chutnou omáčku plnou rajčatové svěžesti a dochucenou aromatickými bylinkami. Skvělá volba pro rychlý a zdravý oběd nebo večeři pro celou rodinu. Podle tohoto receptu budete mít hotové jídlo za pouhých pár minut!

Suroviny:

  • 500g rajčat
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 4 brambory
  • olivový olej
  • sušené bylinky (bazalka, oregáno)
  • sůl a pepř

Postup:

  1. Na pánvi si na olivovém oleji orestujeme na drobno nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek.
  2. Přidáme nakrájená rajčata a dusíme do měkka. Při vaření můžeme přisypat sušené bylinky, sůl a pepř.
  3. V jiném hrnci si uvaříme brambory ve slupce do měkka. Pak je oloupeme a nakrájíme na menší kousky.
  4. Pokud je omáčka příliš řídká, můžeme ji zahustit trochou škrobu rozpuštěného ve vodě.
  5. Servírujeme rajčatovou omáčku s bramborami a můžeme posypat čerstvým nasekaným petrželem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *