20. 5. 2024
Autor: Tomáš Zelený
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodnou rajčatovou omáčku s brambory, která je oblíbenou klasikou české kuchyně. Tento recept vám ukáže, jak jednoduše a rychle připravit chutnou omáčku plnou rajčatové svěžesti a dochucenou aromatickými bylinkami. Skvělá volba pro rychlý a zdravý oběd nebo večeři pro celou rodinu. Podle tohoto receptu budete mít hotové jídlo za pouhých pár minut!
Suroviny:
- 500g rajčat
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 4 brambory
- olivový olej
- sušené bylinky (bazalka, oregáno)
- sůl a pepř
Postup:
- Na pánvi si na olivovém oleji orestujeme na drobno nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek.
- Přidáme nakrájená rajčata a dusíme do měkka. Při vaření můžeme přisypat sušené bylinky, sůl a pepř.
- V jiném hrnci si uvaříme brambory ve slupce do měkka. Pak je oloupeme a nakrájíme na menší kousky.
- Pokud je omáčka příliš řídká, můžeme ji zahustit trochou škrobu rozpuštěného ve vodě.
- Servírujeme rajčatovou omáčku s bramborami a můžeme posypat čerstvým nasekaným petrželem.