20. 5. 2024
Autor: Eva Komárková
Penne alla carbonara.
zdroj: Recepty 24/7

Penne alla carbonara je klasické italské jídlo, které si zamilujete! Tento recept kombinuje lahodnou špagetovou těstovinu s máslovou omáčkou z vajec, parmazánu, pancetty a čerstvého pepře. Naučte se, jak připravit tento lahodný pokrm a pozvedněte svou kuchyň na novou úroveň!

Suroviny

  • 250g pennette nebo penne těstoviny
  • 100g pancetty nebo slaniny nakrájené na kostičky
  • 3 vajíčka
  • 50g Parmazánu
  • čerstvě mletý černý pepř
  • sůl podle chuti

Postup

  1. Nejprve si uvařte těstovinu podle návodu na obalu, dbejte na to, aby byla al dente.
  2. V prostorné pánvi osmažte pancettu nebo slaninu do zlatova.
  3. V míse rozšlehejte vajíčka, přidejte nastrouhaný Parmazán, sůl a pepř podle chuti.
  4. Odstavte pánvi s uvařenou pancettou ze sporáku a ihned přidejte uvařenou těstovinu. Promíchejte.
  5. Nakonec přidejte směs se vajíčky a rychle promíchejte, aby se vajíčka zahřála, ale neuvolnila.
  6. Penne alla carbonara je hotová k podávání, ozdobte čerstvě nasekaným petrželem a Parmazánem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *