20. 5. 2024
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Penne alla carbonara je klasické italské jídlo, které si zamilujete! Tento recept kombinuje lahodnou špagetovou těstovinu s máslovou omáčkou z vajec, parmazánu, pancetty a čerstvého pepře. Naučte se, jak připravit tento lahodný pokrm a pozvedněte svou kuchyň na novou úroveň!
Suroviny
- 250g pennette nebo penne těstoviny
- 100g pancetty nebo slaniny nakrájené na kostičky
- 3 vajíčka
- 50g Parmazánu
- čerstvě mletý černý pepř
- sůl podle chuti
Postup
- Nejprve si uvařte těstovinu podle návodu na obalu, dbejte na to, aby byla al dente.
- V prostorné pánvi osmažte pancettu nebo slaninu do zlatova.
- V míse rozšlehejte vajíčka, přidejte nastrouhaný Parmazán, sůl a pepř podle chuti.
- Odstavte pánvi s uvařenou pancettou ze sporáku a ihned přidejte uvařenou těstovinu. Promíchejte.
- Nakonec přidejte směs se vajíčky a rychle promíchejte, aby se vajíčka zahřála, ale neuvolnila.
- Penne alla carbonara je hotová k podávání, ozdobte čerstvě nasekaným petrželem a Parmazánem.