20. 5. 2024
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodné rybníkové rizoto s krevetami, které vás okouzlí svou jednoduchostí a chutí. Tento recept vám přinese nezapomenutelnou chuťovou zkušenost a jistě potěší i vaše hladové bříško. Navíc je připravený rychle a snadno, takže se do něj můžete pustit kdykoli budete mít chuť na něco skvělého!
Suroviny:
- 200 g rýže arborio
- 400 g krevet
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 l rybího vývaru
- 1 pohár bílého vína
- 100 g másla
- čerstvý petržel
- olivový olej
- sůl, pepř
Postup:
- Na pánvi rozehřejte olivový olej a osmahněte na něm nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek.
- Přidejte rýži arborio a za stálého míchání chvíli restujte, dokud rýže neproskloví.
- Zalijte bílým vínem a nechte vše vypařit.
- Postupně přilévejte rybí vývar, neustále míchejte a nechte vypařit.
- Když je rýže měkká, přidejte oloupané a očištěné krevety a nechte je dovařit.
- Přidejte máslo, na drobno nasekanou petržel a dochuťte solí a pepřem.
- Servírujte horké a ozdobte petrželí. Dobrou chuť!