20. 5. 2024
Autor: Eva Komárková
Rybníkový rizoto s krevetami.
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte lahodné rybníkové rizoto s krevetami, které vás okouzlí svou jednoduchostí a chutí. Tento recept vám přinese nezapomenutelnou chuťovou zkušenost a jistě potěší i vaše hladové bříško. Navíc je připravený rychle a snadno, takže se do něj můžete pustit kdykoli budete mít chuť na něco skvělého!

Suroviny:

  • 200 g rýže arborio
  • 400 g krevet
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 l rybího vývaru
  • 1 pohár bílého vína
  • 100 g másla
  • čerstvý petržel
  • olivový olej
  • sůl, pepř

Postup:

  1. Na pánvi rozehřejte olivový olej a osmahněte na něm nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek.
  2. Přidejte rýži arborio a za stálého míchání chvíli restujte, dokud rýže neproskloví.
  3. Zalijte bílým vínem a nechte vše vypařit.
  4. Postupně přilévejte rybí vývar, neustále míchejte a nechte vypařit.
  5. Když je rýže měkká, přidejte oloupané a očištěné krevety a nechte je dovařit.
  6. Přidejte máslo, na drobno nasekanou petržel a dochuťte solí a pepřem.
  7. Servírujte horké a ozdobte petrželí. Dobrou chuť!

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *