20. 5. 2024
Autor: Veronika Seidlová
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte náš recept na veganské chilli sin carne plné chuti a bílkovin ze sójového masa. Tento lahodný pokrm je plný koření a zeleniny a bude skvělou volbou pro vegetariány i všechny milovníky pikantních jídel. Zkuste ho a uvidíte, že si ho zamilujete!
Suroviny:
- 1 cibule, nasekaná
- 3 stroužky česneku, nasekané
- 1 paprika, nasekaná
- 1 mrkev, nakrájená na kostičky
- 1 plechovka červených fazolí, sceděných a propláchnutých
- 1 plechovka krájených rajčat
- 1 plechovka kukuřice
- 1 lžička mleté papriky
- 1 lžička koriandru
- 1 lžička kmínu
- Sůl a pepř podle chuti
- 2 lžíce oleje
Postup:
- Na pánvi rozehřejte olej a osmahněte cibuli a česnek dozlatova.
- Přidejte papriku a mrkev a restujte dalších pár minut.
- Přidejte fazole, rajčata, kukuřici a koření (papriku, koriandr, kmín, sůl, pepř).
- Nechejte vařit na mírném ohni asi 20 minut, dokud se zelenina neprovaří.
- Počkejte, až se chilli chvilku zchladí a podávejte s rýží nebo nachos.