19. 5. 2024
Autor: Tomáš Zelený
zdroj: Recepty 24/7
Objednejte si lahodné hovězí korma s rýží a šafránem přímo k vám domů! Tento tradiční indický pokrm je plný exotických chutí a aromatických koření, které vám zaručeně udělají radost. Objednejte si ho ještě dnes a dopřejte si lahodnou exotickou večeři.
Suroviny
- 500g hovězího masa nakrájeného na kostičky
- 1 cibule nakrájená na drobno
- 2 stroužky česneku nakrájené na plátky
- 1 lžíce mletého koriandru
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička mleté skořice
- ½ lžičky mletého zázvoru
- ½ lžičky mleté kurkumy
- sůl a pepř podle chuti
- 300g bílé rýže
- 1 špetka šafránu
- 2 lžíce oleje
Postup
- Na pánvi si rozpálíme olej a osmahneme cibuli a česnek do zlatova.
- Přidáme nakrájené hovězí maso a orestujeme ho z obou stran.
- Přidáme koriandr, kmín, skořici, zázvor, kurkumu, sůl a pepř a promícháme.
- Přilijeme vodu, zakryjeme a necháme dusit cca 45 minut, dokud maso není měkké.
- V dalším hrnci si uvaříme rýži s šafránem podle návodu na obalu.
- Servírujeme hovězí korma s rýží a šafránem a můžeme ozdobit nasekanou petrželkou.