Vyzkoušejte tento autentický vietnamský recept na lahodné hovězí pho s nudlemi a bylinkami. Skvělá kombinace bohatých chutí a osvěžující nabídky bylinek v teplé polévce, která potěší vaše chuťové buňky. Vyzkoušejte ho ještě dnes a užijte si exotickou kuchyni přímo v pohodlí vašeho domova.

Suroviny

  • 400 g hovězího masa (najlepšie rošt, ale môžete použiť aj iný kúsok)
  • 1 veľká cibuľa
  • 4 klinčeky cesnaku
  • 5 cm koreňa zázvoru
  • 2 hnedé houby shitake
  • 1 l vývaru (hovädzí alebo kurací)
  • 100 g ryžových nudlí
  • 1 pór
  • 100 g fazolí mungo
  • čerstvé bylinky (mäta, koriander, petržlen)
  • sojová omáčka, rybí omáčka, chilli omáčka
  • limetka

Postup

  1. Načistite cibuľu, cesnak a zázvor, pokrájajte hovädzie mäso na tenké plátky a houby na pásiky.
  2. Rožte hovädzie mäso na panvici, pridajte cibuľu, cesnak, zázvor a houby a restujte chvíľu.
  3. Potom prilejte vývar a nechajte prevrieť, kým mäso nezmäkne.
  4. Medzitým uvaríme ryžové nudle podľa návodu a opiekame fazole mungo na suchej panvici.
  5. Potom opláchneme pór, nakrájame na kolieska a pridáme do polievky spolu s fazolami a desiatkou sojovej omáčky.
  6. Podávame s uvarenými ryžovými nudľami, obložené bylinkami a zakvapkáme šťavou z limetky.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *