19. 5. 2024
Autor: Eva Komárková
Risotto s hříbky a parmským šunkou
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte lahodné a⁣ bohaté risotto s hříbky a parmským šunkou. Tento recept spojuje krémovou ‌texturu rýže ⁣s intenzivní chutí hříbků a parmské šunky. Skvělá volba pro ⁢milovníky italské kuchyně! Nakrmte svou rodinu neodolatelným pokrmem plným‌ chutí.

Suroviny

  • 200 g rýže na risotto
  • 400 g hříbků
  • 100 g parmské šunky
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce másla
  • 1‍ lžička sušeného tymiánu
  • 500 ml ‍kuřecího vývaru
  • 100 ml bílého vína
  • sůl ‍a pepř ⁤podle⁣ chuti
  • strouhaný parmazán na posypání

Postup

  1. Na pánvi rozehřejte olivový olej a ​máslo.
  2. Přidejte nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek ⁣a osmahněte dozlatova.
  3. Přidejte na plátky nakrájené hříbky a orestujte je.
  4. Přisypte rýži a promíchejte do té doby, než se rýže začne‍ lesknout.
  5. Zalijte bílým vínem a nechte chvíli ⁢vařit, dokud alkohol nevypaří.
  6. Po vypaření bílého vína postupně přilijte ‍kuřecí vývar a vařte za občasného míchání do změknutí rýže (cca 15-20 minut).
  7. Přidejte‍ na kostičky nakrájenou⁣ parmskou šunku a ‌promíchejte.
  8. Ochutnejte a podle chuti osolte​ a opepřete.
  9. Před podáváním posypte strouhaným parmazánem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *