19. 5. 2024
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodné a bohaté risotto s hříbky a parmským šunkou. Tento recept spojuje krémovou texturu rýže s intenzivní chutí hříbků a parmské šunky. Skvělá volba pro milovníky italské kuchyně! Nakrmte svou rodinu neodolatelným pokrmem plným chutí.
Suroviny
- 200 g rýže na risotto
- 400 g hříbků
- 100 g parmské šunky
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 lžíce másla
- 1 lžička sušeného tymiánu
- 500 ml kuřecího vývaru
- 100 ml bílého vína
- sůl a pepř podle chuti
- strouhaný parmazán na posypání
Postup
- Na pánvi rozehřejte olivový olej a máslo.
- Přidejte nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek a osmahněte dozlatova.
- Přidejte na plátky nakrájené hříbky a orestujte je.
- Přisypte rýži a promíchejte do té doby, než se rýže začne lesknout.
- Zalijte bílým vínem a nechte chvíli vařit, dokud alkohol nevypaří.
- Po vypaření bílého vína postupně přilijte kuřecí vývar a vařte za občasného míchání do změknutí rýže (cca 15-20 minut).
- Přidejte na kostičky nakrájenou parmskou šunku a promíchejte.
- Ochutnejte a podle chuti osolte a opepřete.
- Před podáváním posypte strouhaným parmazánem.