19. 5. 2024
Autor: Tomáš Zelený
zdroj: Recepty 24/7
Hovězí kápra s rýží je lahodné tradiční české jídlo, které potěší každého milovníka masitých pokrmů. Jemně dochucené maso se krásně doplňuje s aromatickou rýží, výsledkem je lahodná kombinace chutí, která potěší vaše chuťové buňky. Vyzkoušejte tento recept a nechte se unést vůní a chutí domácí kuchyně.
Suroviny
- 400g hovězího masa
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 červená paprika
- 1 rajče
- 1 lžíce oleje
- sůl, pepř, paprika, kmín
- 200g rýže
Postup
- Na oleji osmahneme nakrájenou cibuli s česnekem.
- Přidáme na kostky nakrájené maso a osmahneme ho ze všech stran.
- Přidáme nakrájenou papriku a rajče a dusíme do měkka.
- Přidáme koření dle chuti.
- V hrnci uvaříme rýži dle návodu na obalu.
- Hovězí kápra servírujeme s rýží.