19. 5. 2024
Autor: Petr Kolář
zdroj: Recepty 24/7
Hovězí pho s koriandrem a limetkou je tradiční vietnamská polévka plná lahodných chutí a exotických vůní. Vychutnejte si lahodnou kombinaci hovězího masa, koriandru a limetky ve šťavnaté a aromatické polévce, která zaručeně zahřeje vaše chuťové buňky. S tímto receptem si připravíte skvělou exotickou večeři plnou vůní a lahodných chutí. Neodolatelná kombinace!
Suroviny:
- 400 g hovězího masa (nejlépe roštěnec)
- 1 velká cibule
- 3 hřebíčky
- 3 kuličky nového koření
- 1 lžička koriandrových semínek
- 1 palice skořice
- 1 lžíce rybí omáčky
- 2 lžíce sójové omáčky
- 1 l limetková šťáva
- čerstvý koriandr a limek
- 200 g rýže pho
Postup:
- Na suché pánvi opečeme koriandrová semínka, hřebíček a nové koření, dokud nepocítíme vůni.
- V hrnci přivedeme k varu vodu a přidáme na kolečka nakrájenou cibuli.
- Přidáme opečená koření, skořici, rybí omáčku a sójovou omáčku.
- Hovězí maso nakrájíme na tenké plátky a přidáme do vody.
- Varíme do měkka, zhruba 1-2 hodiny.
- V dalším hrnci uvaříme rýžové nudle podle návodu na obalu.
- Hotové nudle dáme do mísy, přidáme vařené hovězí maso a zalijeme horkou polévkou.
- Na vrch posypeme najemno nasekaným koriandrem a zakapeme limetkovou šťávou.
- Podáváme s plátky limetky a dalšími bylinkami podle chuti.