19. 5. 2024
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Sicilská caponata s paloučkovým chlebem je lahodný italský pokrm plný chuti a vůně čerstvých ingrediencí. Tento tradiční sicilský pokrm je připravený z lilku, cukety, rajčat, cibule, kaparů a oliv, zalitý olivovým olejem a octem. Servírujte ho s křupavým paloučkovým chlebem a užijte si skvělou kombinaci chutí a textur. Tento recept je skvělým způsobem, jak si dopřát kulinářský zážitek přímo z Itálie.
Suroviny
- 2 baklažány
- 1 cibule
- 2 papriky
- 3 rajčata
- Černé olivy
- Kapary
- Olivový olej
- Ocet
- Cukr
- Sůl a pepř
Postup
- Na pánvi osmahneme nakrájené baklažány s cibulí a paprikou, dokud nezměknou.
- Přidáme olivy, kapary a rajčata a necháme provařit.
- Přidáme olej, ocet, cukr a dochutíme solí a pepřem.
- Caponatu necháme vychladnout a podáváme s paloučkovým chlebem.