19. 5. 2024
Autor: Eva Komárková
Sicilská caponata s paloučkovým chlebem
zdroj: Recepty 24/7

Sicilská caponata s paloučkovým ‌chlebem je lahodný italský pokrm plný chuti a vůně⁢ čerstvých ingrediencí. Tento tradiční sicilský pokrm je‌ připravený⁣ z⁤ lilku, cukety, rajčat, cibule, kaparů a oliv, zalitý olivovým ​olejem a octem. ⁤Servírujte ‌ho s ‌křupavým paloučkovým chlebem a ​užijte ​si skvělou kombinaci chutí⁤ a textur.⁤ Tento recept je skvělým způsobem, ‌jak si⁣ dopřát kulinářský zážitek přímo z Itálie.

Suroviny

  • 2‌ baklažány
  • 1 cibule
  • 2 papriky
  • 3 rajčata
  • Černé olivy
  • Kapary
  • Olivový ‌olej
  • Ocet
  • Cukr
  • Sůl a pepř

Postup

  1. Na ‍pánvi‍ osmahneme nakrájené baklažány‌ s cibulí a paprikou,​ dokud nezměknou.
  2. Přidáme olivy, kapary a rajčata ⁤a necháme provařit.
  3. Přidáme olej, ocet, cukr a ⁢dochutíme solí a pepřem.
  4. Caponatu necháme vychladnout a podáváme s‍ paloučkovým chlebem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *