18. 5. 2024
Autor: Veronika Seidlová
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodné a zdravé kořeněné quinoové burgerky s avokádovým dipem jako skvělou alternativu k tradičním masovým burgerům. Tento recept je plný chuti a bude skvělou volbou pro vegetariány i všechny milovníky burgerů. Podávejte s křupavou zeleninovou oblohou nebo na lehké quinoové salátové posteli. Jednoduchý a rychlý recept, který si určitě zamilujete!
Suroviny
- 1 šálek quinoa
- 2 šálky vody
- 1 cibule, jemně nasekaná
- 2 stroužky česneku, prolisované
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička mleté kurkumy
- 1 lžička mletého koriandru
- 1/2 lžičky mletého červeného pepře
- 2 lžíce olivového oleje
- Sůl a pepř podle chuti
- 1 avokádo
- 1 citron
- Sůl a pepř
Postup
- Quinou opláchněte v sítku pod tekoucí vodou.
- V hrnci přiveďte k varu 2 šálky vody, přidejte quinou a vařte podle návodu na obalu, nebo do měkka.
- Na pánvi si orestujte cibuli a prolisovaný česnek na olivovém oleji do zlatohněda.
- Přidejte k cibuli a česneku kmín, kurkumu, koriandr, červený pepř, sůl a pepř.
- Quinou smíchejte s cibulí a kořením, vytvořte z nich malé burgerky a osmahněte na pánvi do zlatova.
- Avokádo oloupejte, zbavte pecky a rozmačkejte vidličkou.
- Přidejte šťávu z citronu, sůl a pepř a vše důkladně promíchejte.
- Hotové quinoové burgerky podávejte s avokádovým dipem a oblíbenými přílohami. Dobrou chuť!