18. 5. 2024
Autor: Petr Kolář
zdroj: Recepty 24/7
Kimchi smažená rýže s vajíčkem je pikantní korejské pokrm, který si zamilujete! Tato lahodná a jednoduchá směs rýže s fermentovaným zelím kimchi je skvělá volba pro rychlý oběd nebo večeři. Vyzkoušejte tento recept a zkuste si doma připravit autentickou asijskou chuť!
Suroviny
- 2 šálky vařeného rýže
- 1 šálek kimchi
- 2 stroužky česneku, jemně nakrájené
- 2 lžíce sójové omáčky
- 1 lžička sezamového oleje
- 1 lžička cukru
- 2 vejce
- 2 lžíce oleje
- strouhaný kejíř nebo jarní cibulka na ozdobení
Postup
- Na pánvi rozpalte olej a přidejte nakrájený česnek. Orestujte ho, dokud nezačne voňavět.
- Přidejte kimchi a smažte ho asi 5 minut. Přidejte sójovou omáčku, cukr a sezamový olej.
- Přidejte vařený rýži a smažte vše dohromady, dokud se rýže neprohřeje.
- Vytvořte důlek uprostřed rýže a rozklepněte do něj vejce. Míchejte vejce s rýží, dokud není vejce uvařené.
- Hotové jídlo ozdobte strouhaným kejířem nebo jarní cibulkou a podávejte ihned.