18. 5. 2024
Autor: Veronika Seidlová
Rajská omáčka se seitanem
zdroj: Recepty 24/7

Rajská omáčka s křupavými kousky seitanu je skvělou alternativou k tradičnímu omáčkám s masem. Tento veganský recept je plný chutě a bude skvělou volbou pro všechny milovníky rostlinné stravy. Vyzkoušejte ho ještě dnes a přesvědčte se sami, jak může být zdravá strava jednoduchá i lahodná.

Suroviny

  • 200g seitanu
  • 2 lžíce rajčatového protlaku
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 paprika
  • 200ml rajčatového passaty
  • 1 lžička kari koření
  • sůl, pepř, olej

Postup

  1. Na pánvi rozehřejeme olej a osmahneme na něm drobně nakrájenou cibuli a česnek.
  2. Přidáme nakrájenou papriku a necháme krátce restovat.
  3. Přidáme na kostičky nakrájený seitan a osmahneme ho z obou stran.
  4. Zalijeme rajčatovou passatou, přidáme rajčatový protlak a kari koření.
  5. Osolíme, opepříme a necháme provařit asi 10 minut.
  6. Omáčku můžeme podávat s rýží nebo těstovinami.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *