18. 5. 2024
Autor: Petr Kolář
Ramen s karamelizovaným vepřovým masem.
zdroj: Recepty 24/7

Užijte si autentickou japonskou chuť ramenu s karamelizovaným vepřovým masem! Tento lahodný recept kombinuje lahodnou kombinaci vepřového masa a sladké karamelové omáčky, která jistě oslní vaše chuťové buňky. Vyzkoušejte tento exotický pokrm a přenesete se přímo do uliček japonského města!

Suroviny

  • 400 g vepřového masa (najlepšie krkom)
  • 300 g ramenových rezancov
  • 3 polievkové lyžice sójovej omáčky
  • 2 polievkové lyžice medu
  • 1 cibuľa
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 1 červená paprika
  • 1 mrkva
  • 2 lyžice oleja
  • 1 liter hovädzej alebo kuracej vývaru
  • soľ, korenie, cesnakový prášok, zázvor podľa chuti

Postup

  1. K Vepřovému masu pridajte sójovú omáčku, med, soľ, korenie, cesnakový prášok a na drvený zázvor. Nechajte marinovať minimálne 30 minút.
  2. V hrnci zahrejte olej a opekajte nakrájanú cibuľu, cesnak, papriku a mrkvu, až kým sa nezačnú jemne karamelizovať.
  3. Pridajte marinované vepřové mäso a nechajte opekajte dozlatista.
  4. Potom pridajte vývar a nechajte zovrieť. Znížte teplotu a nechajte vrieť asi 20 minút.
  5. Pridajte ramenové rezance a varte podľa návodu na obale rezancov.
  6. Podávajte horúce, ozdobené ryžovými klíčkami a jemne nasekanou cibuľkou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *