18. 5. 2024
Autor: Veronika Seidlová
Houbové rizoto s petrželkou
zdroj: Recepty 24/7

Houbové rizoto s petrželkou je lahodná a jednoduchá vegetariánská pochoutka, která vám zaručeně zpříjemní den. Vychutnejte si krémovou rýži s plátky čerstvých hub a chuťově výraznou petrželkou. S tímto receptem si jistě uchutnáte dokonalou kombinaci chutí a lahodných vůní. Naučte se připravit houbové rizoto s petrželkou a potěšte své chuťové buňky jedinečným gastronomickým zážitkem.

Suroviny

  • 200g rýže na rizoto
  • 500g hub (např. žampióny)
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce másla
  • 1 l vývaru (zeleninového nebo hovězího)
  • sůl, pepř
  • čerstvá petrželka na dochucení

Postup

  1. Na pánvi rozehřejte olej a máslo.
  2. Přidejte nakrájenou cibuli a na jemno nakrájený česnek a osmahněte dozlatova.
  3. Přidejte na plátky nakrájené houby a orestujte je do měkka.
  4. Přidejte rýži a podlijte vývarem. Postupně přilévejte vývar, dokud není rýže uvařená.
  5. Nakonec dochuťte solí a pepřem a nasekanou petrželkou.
  6. Servírujte horké a můžete posypat strouhaným parmezánem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *