18. 5. 2024
Autor: Veronika Seidlová
zdroj: Recepty 24/7
Houbové rizoto s petrželkou je lahodná a jednoduchá vegetariánská pochoutka, která vám zaručeně zpříjemní den. Vychutnejte si krémovou rýži s plátky čerstvých hub a chuťově výraznou petrželkou. S tímto receptem si jistě uchutnáte dokonalou kombinaci chutí a lahodných vůní. Naučte se připravit houbové rizoto s petrželkou a potěšte své chuťové buňky jedinečným gastronomickým zážitkem.
Suroviny
- 200g rýže na rizoto
- 500g hub (např. žampióny)
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 lžíce másla
- 1 l vývaru (zeleninového nebo hovězího)
- sůl, pepř
- čerstvá petrželka na dochucení
Postup
- Na pánvi rozehřejte olej a máslo.
- Přidejte nakrájenou cibuli a na jemno nakrájený česnek a osmahněte dozlatova.
- Přidejte na plátky nakrájené houby a orestujte je do měkka.
- Přidejte rýži a podlijte vývarem. Postupně přilévejte vývar, dokud není rýže uvařená.
- Nakonec dochuťte solí a pepřem a nasekanou petrželkou.
- Servírujte horké a můžete posypat strouhaným parmezánem.