17. 5. 2024
Autor: Veronika Seidlová
zdroj: Recepty 24/7
Užijte si lahodné koriandrové tofu s čínskými nudlemi. Tento recept je plný exotických chutí a je ideální pro vegetariány. Zkombinujte jemné kousky tofu s čerstvým koriandrem a aromatickými čínskými nudlemi pro skvělou chuťovou symfonii. Podívejte se na náš jednoduchý a chutný recept a připravte si skvělé asijské jídlo doma.
Suroviny
- 200g tofu
- 100g čínských nudlí
- 1 paprika
- 1 mrkev
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- Čerstvý koriandr
- 1 lžíce sójové omáčky
- 1 lžička čerstvého zázvoru
- 2 lžíce oleje
- Sůl, pepř
Postup
- Naolejovaným plechem si položte na kostky nakrájené tofu a opečte v troubě na 180°C asi 15 minut, dokud nebude zlatavé.
- V hrnci si připravte vodu na vaření nudlí. Jakmile voda zahřeje, dejte do ní nudle a vařte podle návodu na obalu.
- Na pánvi si orestujte nadrobno nakrájenou cibuli s česnekem a zázvorem. Přidejte nakrájenou papriku a mrkev.
- Přidejte opečené tofu do zeleniny a zalijte sójovou omáčkou. Podle chuti můžete přidat sůl a pepř.
- Hotové nudle smíchejte s tofu a zeleninou. Posypte nasekaným koriandrem a podávejte ihned.