16. 5. 2024
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte domácí recept na klasické italské dezertní těstoviny cannoli s lahodnou ricottovou nádivkou. Tato sladká dobrota je ideální pro milovníky dezertů a originálních pochoutek. Sledujte náš jednoduchý recept a připravte si skvělé cannoli s ricottovou náplní již dnes.
Suroviny
- 12 ks cannoli trubiček
- 1 šálka ricotty
- 1/2 šálka moučkového cukru
- 1/2 čajová lžička vanilkového extraktu
- 1/4 šálka hořké čokolády, nasekané na drobné kousky
- 1/4 šálka kandovaného ovoce, nakrájené na malé kousky
- 1/4 šálka strouhaného kokosu
Postup
- Ve středně velké míse smíchejte ricottu s moučkovým cukrem a vanilkovým extraktem, dokud nedostanete hladkou směs.
- Přidejte nakrájenou hořkou čokoládu, kandované ovoce a strouhaný kokos a důkladně promíchejte.
- Nádivku naplňte do středu každé cannoli trubičky. Můžete použít strouhanou čokoládu, kokos nebo kandované ovoce na ozdobení.
- Hotové cannoli uložte do lednice na minimálně 30 minut, aby nádivka ztuhla.
- Podávejte a vychutnávejte!