16. 5. 2024
Autor: Eva Komárková
Cannoli s ricotta nádivkou
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte domácí recept na klasické italské dezertní těstoviny cannoli s lahodnou ricottovou nádivkou. Tato sladká dobrota je ideální pro milovníky dezertů a originálních pochoutek. Sledujte náš jednoduchý recept a připravte si skvělé cannoli s ricottovou náplní již dnes.

Suroviny

  • 12 ks cannoli trubiček
  • 1 šálka ricotty
  • 1/2 šálka moučkového cukru
  • 1/2 čajová lžička vanilkového extraktu
  • 1/4 šálka hořké čokolády, nasekané na drobné kousky
  • 1/4 šálka kandovaného ovoce, nakrájené na malé kousky
  • 1/4 šálka strouhaného kokosu

Postup

  1. Ve středně velké míse smíchejte ricottu s moučkovým cukrem a vanilkovým extraktem, dokud nedostanete hladkou směs.
  2. Přidejte nakrájenou hořkou čokoládu, kandované ovoce a strouhaný kokos a důkladně promíchejte.
  3. Nádivku naplňte do středu každé cannoli trubičky. Můžete použít strouhanou čokoládu, kokos nebo kandované ovoce na ozdobení.
  4. Hotové cannoli uložte do lednice na minimálně 30 minut, aby nádivka ztuhla.
  5. Podávejte a vychutnávejte!

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *