16. 5. 2024
Autor: Dana Novotná

zdroj: Recepty 24/7
Moravský vrabec s bramborovým knedlíkem je tradiční české jídlo plné chuti a nostalgie. Vychutnejte si křupavé maso se šťavnatým knedlíkem, který se jistě stane oblíbenou pochoutkou celé rodiny. S tímto receptem si připravíte lahodný pokrm, který si zamilujete a budete si ho přát znovu a znovu. Užijte si chuť Moravy v každém soustu!
Suroviny
- 1 kg kuřecího masa na vrabce
- 200 g uzeného masa
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 4 kyselé okurky
- 2 lžíce oleje
- 2 lžíce hladké mouky
- 500 ml vody
- sůl, pepř
Postup
- V hrnci rozpálíme olej a osmahneme na něm nakrájenou cibuli a česnek.
- Přidáme na kostičky nakrájené kuřecí maso a uzené maso a osmažíme dozlatova.
- Přidáme nakrájené kyselé okurky a podlijeme vodou. Povaříme do měkka.
- Na závěr zahustíme omáčku směsí vody a mouky. Osolíme a opepříme podle chuti.
- Podáváme s bramborovými knedlíky.