16. 5. 2024
Autor: Dana Novotná
Moravský vrabec s bramborovým knedlíkem
zdroj: Recepty 24/7

Moravský vrabec s bramborovým ⁣knedlíkem je tradiční české jídlo plné chuti‌ a nostalgie. Vychutnejte si křupavé maso se ‌šťavnatým knedlíkem, který se jistě⁣ stane ⁢oblíbenou pochoutkou celé rodiny. S ⁤tímto receptem si připravíte lahodný pokrm, který ⁣si zamilujete a budete si ho ​přát znovu a znovu. Užijte si chuť Moravy v každém​ soustu! ⁤

Suroviny

  • 1 kg kuřecího ⁢masa na vrabce
  • 200 g uzeného masa
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 4 kyselé okurky
  • 2 ⁢lžíce ​oleje
  • 2⁣ lžíce hladké mouky
  • 500 ml vody
  • sůl,⁢ pepř

Postup

  1. V hrnci rozpálíme olej a osmahneme na něm nakrájenou cibuli ⁤a česnek.
  2. Přidáme na kostičky nakrájené kuřecí⁢ maso a uzené maso a osmažíme dozlatova.
  3. Přidáme nakrájené⁣ kyselé ‌okurky a podlijeme vodou. Povaříme do měkka.
  4. Na závěr zahustíme omáčku směsí vody a mouky. Osolíme a‍ opepříme podle chuti.
  5. Podáváme s bramborovými knedlíky.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *