15. 5. 2024
Autor: Dana Novotná

zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte náš recept na tradiční vepřovou pečeně se zelím, která vám zaručeně chutná. Kombinace šťavnatého masa a kyselého zelí je jednoduše nepřekonatelná. S naším receptem si vychutnáte domácí chuť a tradice na talíři. Nenechte si ujít tento lahodný pokrm!
Suroviny
- 1 kg vepřové pečeně
- 1 hlávka zelí
- 3 cibule
- 3 stroužky česneku
- olej
- sůl, pepř, kmín
Postup
- Pečeni očistíme, osolíme, opepříme a posypeme kmínem.
- Peci rozpálíme olej a pečeně z obou stran osmažíme dozlatova.
- Pak pečeni přidáme nastrouhané zelí, nakrájené cibuli a prolisovaný česnek.
- Nalijeme trochu vody, zakryjeme poklicí a dusíme do měknutí pečeni a zelí.
- Pokud potřeba, dochutíme solí a pepřem podle chuti.
- Podáváme s knedlíky nebo bramborem.