15. 5. 2024
Autor: Dana Novotná
Houskový knedlík se švestkovou omáčkou.
zdroj: Recepty 24/7

‍ Houskový knedlík se švestkovou omáčkou je tradiční české jídlo, které ⁤chutná skvěle jako sladká i slaná varianta. Vyzkoušejte připravit tento lahodný ⁢pokrm doma ‍a dopřejte si lahodnou kombinaci měkkého knedlíku a ovocné ​omáčky. ⁤S receptem na našem webu⁢ se ​vám to určitě povede!

Suroviny

  • 500g brambor
  • 250g hladké mouky
  • 1 vejce
  • špetka soli
  • 500g švestek
  • 100g cukru
  • skořice
  • 1 lžíce másla

Postup

  1. Nejprve‌ uvařte brambory ve slupce, oloupejte je a ⁣propasírujte.
  2. Přidejte mouku, vejce ‌a sůl a​ vypracujte těsto.
  3. Těsto ‌rozdělte na menší části a vytvarujte⁢ knedlíky.
  4. Ve vroucí osolené vodě vařte ⁢knedlíky ​do měkka.
  5. Mezitím‍ připravte omáčku -‌ švestky nakrájejte na​ čtvrtiny a dejte do ⁤hrnce s cukrem, skořicí a​ máslem.
  6. Vše vařte do změknutí švestek a vytvoření ‍omáčky.
  7. Knedlíky sceďte, podávejte s švestkovou omáčkou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *