15. 5. 2024
Autor: Dana Novotná

zdroj: Recepty 24/7
Naučte se připravit klasický český pokrm – smažený řízek se šťouchanými bramborami. Jednoduchý recept, který jistě potěší celou rodinu! Sledujte krok za krokem, jak si připravit toto lahodné jídlo a překvapte své blízké skvělou chuťí. Zkuste náš recept ještě dnes!
Suroviny
- 4 plátky kuřecího masa
- 4 brambory
- 1 vejce
- mouka
- strouhanka
- sůl
- pepř
- olej na smažení
Postup
- Oloupejte brambory, rozvařte je ve slané vodě a rozmělněte na šťouchané brambory.
- Zatímco se vaří brambory, připravte kuřecí řízky. Opatrně je naklepeme, osolíme, opepříme a obalíme nejdříve v mouce, pak ve rozšlehaném vajíčku a nakonec v hrubé strouhance.
- Rozpalte olej na pánvi a na něm smažte řízky, dokud nezezlátne.
- Smažený řízek podávejte s šťouchanými brambory a ozdobte například citrónovým plátkem.