14. 5. 2024
Autor: Dana Novotná

zdroj: Recepty 24/7
Nechte se unést lahodným receptem na smažené uzené koleno s domácími knedlíky. Tento tradiční český pokrm vás okouzlí svou chutí a jednoduchostí přípravy. Vyzkoušejte ho a připravte si skvělou rodinnou večeři plnou aroma a lahodných chutí. Smažené uzené koleno s knedlíky je skvělou volbou pro ty, kteří milují tradiční českou kuchyni.
Suroviny:
- 1 uzené vepřové koleno
- 400 g hladké mouky
- 2 vejce
- 1 špetka soli
- olej na smažení
- sojová omáčka
- hořčice
Postup:
- Uzené koleno důkladně opláchněte pod tekoucí vodou a dejte vařit do hrnce s vroucí vodou. Vařte cca 1,5 hodiny, dokud maso není měkké.
- V misce smíchejte mouku, vejce a špetku soli. Postupně přilévejte vodu, dokud nedostanete hladké těsto. Z těsta vytvarujte knedlíky a dejte vařit do osolené vroucí vody.
- V pánvi rozehřejte olej a na něm osmažte uzené koleno ze všech stran, dokud nezíská křupavou kůrku.
- Pokrájejte uzené koleno na plátky a servírujte s knedlíky. Podávejte s sojovou omáčkou a hořčicí.