11. 5. 2024
Autor: Petr Kolář
zdroj: Recepty 24/7
Bakso je tradiční indonéská masová polévka plná chutí a vůní. Naučte se, jak připravit tuto lahodnou a exotickou polévku doma s naším receptem. Užijte si exotickou chuť Indonésie přímo v pohodlí vaší kuchyně!
Suroviny
- 400g mletého hovězího masa
- 100g skořápek krabího masa
- 150g nudlí (ideálně rýžové)
- 1 stroužek česneku
- 1 čajová lžička zázvoru
- 1 čajová lžička soli
- 1 čajová lžička cukru
- 1 vejce
- 2 lžíce hovězího vývaru
- 7 kelímků hovězího vývaru
- sójová omáčka
- petrželka nebo koriandr na ozdobení
Postup
- Smíchejte mleté hovězí maso se skořápkami krabího masa, prolisovaným česnekem, nastrouhaným zázvorem, solí, cukrem, vejcem a 2 lžícemi hovězího vývaru. Vytvarujte malé kuličky.
- Ohřejte hrnec s 7 kelímkami hovězího vývaru a přiveďte k varu.
- Přidejte nudle a vařte podle návodu na obalu.
- Poté přidejte masové kuličky do vývaru a vařte, dokud nejsou uvařené.
- Osolte a dochuťte podle chuti sójovou omáčkou.
- Nakonec posypte polévku nasekanou petrželkou nebo koriandrem.