11. 5. 2024
Autor: Petr Kolář
Tempura plody moře
zdroj: Recepty 24/7

Domácí recept na tempuru plody moře, oblíbenou japonskou pochoutku. Křupavé a lahodné mořské plody obalované v lehkém těstíčku, které se rychle osmaží v horkém oleji. Skvělá a snadná alternativa klasickému smažení. Vyzkoušejte tento recept a užijte si lahodnou chuť tempury!

Suroviny

  • 300g krevet
  • 300g rybích filetů (např. treska)
  • 1 vajíčko
  • 200g hladké mouky
  • 250ml studené vody
  • Sójová omáčka na ponoření
  • Rýžový ocet na dochucení
  • Vegetariánská verze: tofu, batáty, cuketu

Postup

  1. Nejprve si připravíme těsto: smícháme hlajkou mouku, vejce a studenou vodu. Šleháme dohladka, aby nevznikal hrudky.
  2. Krevety a rybí filety očistíme a osušíme papírovým utěrkou.
  3. Potrháme je do menších kusů, aby byly snadno obalovatelné v těstíčku.
  4. Pokud používáme zeleninu, tak ji nakrájíme na menší plátky nebo kousky.
  5. V hlubokém hrnci rozehřejeme olej na 180 °C.
  6. Krevety, rybu a zeleninu namočíme do těsta a opatrně vložíme do horkého oleje.
  7. Smažíme dozlatova asi 3-4 minuty na každé straně.
  8. Hotové tempury vyjmeme a necháme okapat na papírovém ubrousku.
  9. Podáváme s ponořením do sójové omáčky s trochou ryžového octa.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *