11. 5. 2024
Autor: Dana Novotná

zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodnou rybí česnekovou polévku s bramborem, která je plná chutí a aromat. Tato tradiční česká polévka je perfektní na zahřátí v chladných dnech a nabízí dokonalou kombinaci mořského rybího masa, brambor a dochucovadla. S naším jednoduchým receptem ji snadno připravíte i vy doma a vaše chuťové buňky určitě ocení každou lžíci této lahodné polévky. Nečekejte a vyzkoušejte tento chuťový zážitek ještě dnes!
Suroviny
- 400g rybího masa (např. treska)
- 2 stroužky česneku
- 1 cibule
- 2 brambory
- 1 lžíce másla
- 1 lžíce hladké mouky
- 1 lžička pepře
- 1 lžička soli
- litru rybího vývaru
- špetka majoránky
- špetka petrželových lístků
Postup
- Na pánvi rozehřejte máslo a osmahněte na něm nakrájenou cibuli a česnek. Přidejte nakrájené rybí maso a restujte dozlatova.
- Přisypte hladkou mouku a restujte dalších pár minut.
- Přilijte rybí vývar a přidejte nakrájené brambory. Nechte vařit, dokud se brambory nezměknou.
- Osolte, opepřete a ochutnejte. Přidejte majoránku a petrželové lístky.
- Podávejte horké s chlebem nebo krutony.