10. 5. 2024
Autor: Dana Novotná

zdroj: Recepty 24/7
Klasické a chutné jídlo, které má rád každý Czech. Naše receptura na křupavý řízek podávaný s lahodnými knedlíky a omáčkou je jednoduchá a perfektní volbou pro rodinnou večeři nebo slavnostní příležitosti. Vyzkoušejte tento tradiční pokrm a překvapte své blízké skvělou chutí!
Suroviny
- 500g brambor
- 200g hladké mouky
- 1 vejce
- sůl
- 400g vepřového masa
- strouhanka
- sůl, pepř, majoránka
- olej na smažení
Postup
- Brambory uvaříme, oloupeme a propasírujeme.
- Přidáme mouku, vejce a sůl a vypracujeme hladké těsto.
- Z těsta vytvoříme váleček, ze kterého pak nakrájíme knedlíky.
- Ve vroucí osolené vodě uvaříme knedlíky, dokud nevynplavou na hladinu.
- Maso naklepeme, osolíme, opepříme a osypeme majoránkou.
- Poklepeme a obalíme ve strouhance.
- Nakonec osmažíme na oleji dozlatova.
- Podáváme společně s knedlíky.