10. 5. 2024
Autor: Petr Kolář
Kulajda s kimchi a vejcem.
zdroj: Recepty 24/7

Vydatná kulajda s kimchi a vejcem je nevšední kombinací české a korejské kuchyně. Tento recept spojuje tradiční chuťové kombinace s exotickými ingrediencemi, které vytvářejí dokonalou harmonii chutí. Vyzkoušejte tento pokrm a poznáte nový oblíbený recept na vašem jídelníčku.

Suroviny

  • 500 g brambor
  • 1 cibule
  • 1 l kuřecího vývaru
  • 200 g kimchi
  • 200 ml smetany ke šlehání
  • 4 vejce
  • olej nebo máslo na smažení
  • sůl, pepř

Postup

  1. Brambory oloupejte a nakrájejte na menší kousky, cibuli nakrájejte na drobné kostičky.
  2. V hrnci osmahněte cibuli na oleji nebo másle, přidejte brambory a podlijte kuřecím vývarem. Vařte, dokud brambory nezměknou.
  3. Přidejte kimchi nakrájené na menší kousky a nechte vařit dalších 5 minut.
  4. Poté přidejte smetanu ke šlehání a nechte zahřát.
  5. Na pánvi osmahněte na oleji vejce do zlatova s měkkým žloutkem.
  6. Přidejte vejce do hotové kulajdy a dochuťte solí a pepřem podle chuti.
  7. Podávejte horké s čerstvě nakrájenou pažitkou nebo petrželkou jako ozdobou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *