10. 5. 2024
Autor: Petr Kolář
zdroj: Recepty 24/7
Vydatná kulajda s kimchi a vejcem je nevšední kombinací české a korejské kuchyně. Tento recept spojuje tradiční chuťové kombinace s exotickými ingrediencemi, které vytvářejí dokonalou harmonii chutí. Vyzkoušejte tento pokrm a poznáte nový oblíbený recept na vašem jídelníčku.
Suroviny
- 500 g brambor
- 1 cibule
- 1 l kuřecího vývaru
- 200 g kimchi
- 200 ml smetany ke šlehání
- 4 vejce
- olej nebo máslo na smažení
- sůl, pepř
Postup
- Brambory oloupejte a nakrájejte na menší kousky, cibuli nakrájejte na drobné kostičky.
- V hrnci osmahněte cibuli na oleji nebo másle, přidejte brambory a podlijte kuřecím vývarem. Vařte, dokud brambory nezměknou.
- Přidejte kimchi nakrájené na menší kousky a nechte vařit dalších 5 minut.
- Poté přidejte smetanu ke šlehání a nechte zahřát.
- Na pánvi osmahněte na oleji vejce do zlatova s měkkým žloutkem.
- Přidejte vejce do hotové kulajdy a dochuťte solí a pepřem podle chuti.
- Podávejte horké s čerstvě nakrájenou pažitkou nebo petrželkou jako ozdobou.