9. 5. 2024
Autor: Dana Novotná
Knedlík se švestkovou omáčkou
zdroj: Recepty 24/7

⁤ Klasický český recept na ⁤domácí⁤ švestkovou omáčku ⁣s ⁢měkkým knedlíkem. Připravte si lahodnou večeři plnou tradiční ⁢chuti ‍a vůně.⁤ Záleží jen ⁤na vás, jestli si knedlík užijete ​jako⁤ sladkou ‍tečku‌ dezertu ‌nebo jako hlavní ‌chod. Sledujte náš jednoduchý recept a užijte ‍si‌ osobité​ kousky kuchařského ‌umění!

Suroviny

  • 500g brambor
  • 200g hladké mouky
  • 1 vejce
  • špetka soli
  • 250g švestek
  • 100g cukru
  • 1 ‍lžíce másla
  • skořice

Postup

  1. Oloupejte brambory, uvařte ⁢je ‌ve‌ vodě⁤ s⁢ trochou soli a nechte vychladnout.
  2. Nakrájejte ⁣švestky na menší kousky a dejte‌ je vařit s cukrem, máslem ​a skořicí, dokud⁢ nevznikne hustá omáčka.
  3. Nastrouhejte brambory a smíchejte‍ je ⁤s moukou,⁢ vejcem a solí. Vznikne těsto na knedlíky.
  4. Vmíchejte⁢ do ​těsta nasekané‌ švestky a⁢ vytvarujte knedlíky.
  5. Uvařte knedlíky ve vařící osolené vodě, dokud‍ nevyplavou⁣ na hladinu.
  6. Podávejte teplé knedlíky​ se ​švestkovou omáčkou posypané skořicí.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *