9. 5. 2024
Autor: Petr Kolář
Korejské hovězí bulgogi s rýží.
zdroj: Recepty 24/7

Zaujímavý a chutný recept na tradičné korejské hovězí bulgogi s rýží. Naučte sa, ako pripraviť tento lahodný Ázijský pokrm plný exotických chutí a aróm. Skús svoje kulinárske schopnosti s týmto jednoduchým a lahodným receptom na bulgogi!

Suroviny

  • 500 g hovězího masa na tenké plátky
  • 1 cibule nakrájená na tenké plátky
  • 3 stroužky česneku, jemně nasekané
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • 1 lžíce medu
  • 1 lžička sezamového oleje
  • 1 lžička mletého zázvoru
  • 1 lžička červené papriky
  • sůl a pepř podle chuti
  • vařená rýže k podávání

Postup

  1. Ve velké míse smíchejte sójovou omáčku, med, sezamový olej, zázvor, červenou papriku, česnek, sůl a pepř.
  2. Přidejte plátky hovězího masa a cibuli do omáčky a dobře promíchejte. Nechte marinovat alespoň 30 minut.
  3. Na pánvi osmahněte maso s cibulí na středním ohni a smažte až do zlatavě hnědé barvy.
  4. Smažené maso servírujte s vařenou rýží a posypte sezamovými semínky.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *