9. 5. 2024
Autor: Petr Kolář
zdroj: Recepty 24/7
Zaujímavý a chutný recept na tradičné korejské hovězí bulgogi s rýží. Naučte sa, ako pripraviť tento lahodný Ázijský pokrm plný exotických chutí a aróm. Skús svoje kulinárske schopnosti s týmto jednoduchým a lahodným receptom na bulgogi!
Suroviny
- 500 g hovězího masa na tenké plátky
- 1 cibule nakrájená na tenké plátky
- 3 stroužky česneku, jemně nasekané
- 2 lžíce sójové omáčky
- 1 lžíce medu
- 1 lžička sezamového oleje
- 1 lžička mletého zázvoru
- 1 lžička červené papriky
- sůl a pepř podle chuti
- vařená rýže k podávání
Postup
- Ve velké míse smíchejte sójovou omáčku, med, sezamový olej, zázvor, červenou papriku, česnek, sůl a pepř.
- Přidejte plátky hovězího masa a cibuli do omáčky a dobře promíchejte. Nechte marinovat alespoň 30 minut.
- Na pánvi osmahněte maso s cibulí na středním ohni a smažte až do zlatavě hnědé barvy.
- Smažené maso servírujte s vařenou rýží a posypte sezamovými semínky.