9. 5. 2024
Autor: Petr Kolář
Korejský kimchi – pikantní fermentovaná zelenina.
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte korejský recept na čerstvé a pikantní kimchi! Tato tradiční fermentovaná zelenina se v Koreji podává jako vedlejší pokrm a přinese do vaší kuchyně exotické dobroty. Sledujte náš krok za krokem návod a připravte si domácí kimchi plné lahodných chutí a zdravých probiotik.

Suroviny

  • 1 hlávka zelí čínského
  • 1 mrkev
  • 1 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 3 lžíce červené papriky
  • 2 lžíce rybího omáčky
  • 1 lžíce cukru
  • 1 lžíce soli

Postup

  1. Nakrájejte zelí, mrkev a cibuli na tenké proužky.
  2. Přidejte nasekaný česnek, červenou papriku, rybí omáčku, cukr a sůl.
  3. Dobře promíchejte a nechte směs odpočívat asi 1 hodinu.
  4. Přendejte kimchi do skleněné nádoby a nechte fermentovat při pokojové teplotě minimálně 2 dny.
  5. Po dokončení fermentace přesuňte kimchi do lednice a dejte chladit minimálně další den před podáváním.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *