8. 5. 2024
Autor: Petr Kolář
Kuřecí kung pao s rýží.
zdroj: Recepty 24/7

Užijte si lahodný kuřecí kung pao s rýží doma! Tento tradiční čínský recept kombinuje křupavé kuřecí kousky s omáčkou na bázi sójové omáčky, sladko-kyselou chutí a dochucenými arašídovými oříšky. Nechte se okouzlit exotickou chuťovou bombou připravenou během chvilky!

Suroviny

  • 400 g kuřecích prsou
  • 3 lžíce sójové omáčky
  • 2 lžíce rybí omáčky
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • 1 lžíce cukru
  • 2 lžíce oleje
  • 1 paprika
  • 1 cibule
  • 100 g arašídů
  • 1 česnek
  • 1 pálka zázvoru
  • 100 ml vody
  • vařená rýže

Postup

  1. Nejprve si připravte omáčku smícháním sójové omáčky, rybí omáčky, cukru a vody.
  2. Kuřecí prsa nakrájejte na menší kousky a osolte a opepřete.
  3. Na pánvi rozehřejte olej a restujte na něm kuřecí maso spolu s nakrájeným česnekem a zázvorem.
  4. Přidejte nakrájenou cibuli a papriku a restujte dalších pár minut.
  5. Poté přidejte omáčku a nechte vše provařit do změknutí masa.
  6. Přidejte arašídy a prohřejte je spolu s masem.
  7. Smažte si rýži a podávejte s kuřecím kung pao.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *