7. 5. 2024
Autor: Petr Kolář
zdroj: Recepty 24/7
Hondashiru je tradiční japonská rybí polévka plná bohaté chuti a lahodného aroma moře. Naučte se, jak jednoduše a rychle připravit tento lahodný recept a užijte si autentickou japonskou kuchyni doma. Objevte tajemství japonské kuchyně s receptem na Hondashiru!
Suroviny
- 450g bílé ryby (např. treska)
- 1 l vody
- 1 cibule nakrájená na tenké plátky
- 2 mrkve nakrájené na tenké plátky
- 2 šalotky nakrájené na tenké plátky
- 2 zázvorové plátky
- 4 lžičky sake
- 4 lžičky sójové omáčky
- 2 lžičky mirinu
- 2 lžičky dashi prášku
- 1 lžička soli
- 1/2 lžičky cukru
- 2 lžíce japonského katsuobushi (susený strouhaný tuňák)
Postup
- Do hrnce nalijte vodu a přidejte rybu, cibuli, mrkev, šalotku a zázvor. Přiveďte k varu a vařte 15 minut.
- Přidejte sake, sójovou omáčku, mirin, dashi prášek, sůl a cukr. Vařte dalších 5 minut.
- Odstraňte rybu z vývaru a nakrájejte na menší kousky. Vyhoďte zázvorové plátky.
- Přidejte katsuobushi do vývaru a vařte ještě 5 minut.
- Procedějte vývar a vložte zpátky do hrnce. Přidejte do něj rybu a zahřejte.
- Polévku přelijte do misky a můžete podávat. Dobrou chuť!