7. 5. 2024
Autor: Dana Novotná

zdroj: Recepty 24/7
Hovězí parížský králičí ragú je lahodné pokrm, který si zamilujete! V tomto receptu se spojují kousek hovězího masa a králičí, aby vytvořily bohatý a chutný ragú. Podávejte s těstovinami nebo čerstvým chlebem a zaručeně získáte nadšené reakce od vašich hostů. Vyzkoušejte tento recept ještě dnes a překvapte své chuťové buňky!
Suroviny
- 500g hovězího masa
- 200g králičího masa
- 2 cibule
- 3 stroužky česneku
- 2 mrkve
- 3 rajčata
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 lžíce rajčatového protlaku
- 500ml hovězího vývaru
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička mleté červené papriky
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Na oleji orestujeme na kostičky nakrájené maso.
- Přidáme drobně nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek a necháme zesklovatět.
- Přidáme na kolečka nakrájenou mrkev, rajčata nakrájená na kostičky a rajčatový protlak.
- Zalijeme hovězím vývarem a necháme dusit asi 1 hodinu.
- Přidáme koření podle chuti a necháme provařit.
- S dochucením sůl a pepř podle chuti můžeme podávat s těstovinami.