5. 5. 2024
Autor: Dana Novotná

zdroj: Recepty 24/7
Tatarský biftek s topinkami je lahodný a elegantní pokrm, který si zamilují všichni milovníci dobře připraveného masa. Tatarský biftek je připravený z libového mletého hovězího masa s jemnými bylinkovými a kořeněnými přísadami, které mu dodávají vynikající chuť a aroma. Podává se s křupavými topinkami, které perfektně doplňují jeho bohatou chuť. S tímto receptem si každý může snadno připravit luxusní gastronomický zážitek přímo ve své kuchyni.
Suroviny:
- 500g hovězího masa (nebo vepřového)
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 lžička hořčice
- 1 lžička worchesterské omáčky
- 1 lžička kečupu
- sůl, pepř
- olej na smažení
- 200g houskových rohlíků
- česneková pomazánka
Postup:
- Nastrouhejte cibuli a česnek a smíchejte je s mletým masem.
- Přidejte hořčici, worchesterskou omáčku, kečup, sůl a pepř a promíchejte.
- Formujte z masa placičky a dejte je na rozpálenou pánev s olejem. Smažte z obou stran do zlatova.
- Mezitím si opečte na pánvi nakrájené houskové rohlíky.
- Smažené bifteky dejte na talíř a podávejte s opečenými topinkami a česnekovou pomazánkou.